Godt nytår!
2021 lakker mod enden – og hvilket år det har været! Vores første år med bondegårdsferie, B&B og glamping er gået over al forventning. Vi har haft vores første sæson med frilandsgrise, og vi har ruget vores første kyllinger ud – og slagtet de fleste af dem.
Gennem Airbnb har vi haft 143 nætter booket, og det er vi rigtig godt tilfredse med. Vi har helt klart haft mest travlt i sommerferien, mens der har været noget stille de sidste to måneder af året. Vi har haft mange rigtig gode gæster, som vi har nydt at have besøg af. Og vi håber, I vil komme igen en anden gang. I 2022 åbner vi op for glamping allerede i påsken. Vi håber på en lang sæson med lækkert vejr og en summen af liv omkring teltet.
På marken har vi i efteråret plantet 125 træer og buske, som skal være med til at give mere læ for vinden og føde for vildtet. En del af træerne har vi plantet omkring glampingpladsen, så der med tiden vil være mere privatliv omkring teltet og mere læ ved bålstedet. Den mere langsigtede plan med træerne er også, at det vil blive mere spændende at gå tur på marken, både for os selv, vores hunde og selvfølgelig vores gæster.
Vores frilandsgrise, som vi havde som en del af Holme-Olstrup Fællesgrise, blev slagtet i starten af september, og derefter havde vi travlt med at partere grisene, lave hakket kød, rullepølse, spegepølse, leverpostej og meget mere. Det er simpelthen den bedste luksus at spise kød fra glade grise, der har gået og rodet i jorden ude på vores helt egen mark. Vi skal selvfølgelig have grise på marken igen til sommer, og Holme-Olstrup Fællesgrise tager en tur mere i 2022.
Grisene er ikke de eneste husdyr, vi har på gården. I løbet af året har vi fået 14 kyllinger. Fire af kyllingerne, Hanne og Sorte fra første kuld og Anne-Marie og Benedicte fra andet kuld, bor sammen med to af de “gamle” høns, Lotte og Margrethe, i hønsegården. Hanen Herman fra den første kuld kyllinger er flyttet ind hos naboerne, og resten af de kyllinger, vi har opdrættet i år – ja, dem har vi slagtet, så vi også har lækkert kyllingekød fra glade fritgående kyllinger.
Vi fortsætter vores rejse mod det bæredygtige liv i 2022, for det er en sand fornøjelse at sætte tænderne i kød fra dyr, der er opdrættet på egen mark, og som man ved, har haft en godt liv; at grave sine egne kartofler, gulerødder og jordskokker op af jorden, hente tomaterne og agurkerne i eget drivhus, plukke hjemmedyrket persille til aftensmaden og lave syltetøj af solbær fra haven.
Vi glæder os til at dele vores hjem og levevis med jer og fortælle mere om livet på Gården på bakken i 2022.
GODT NYTÅR!